Jak jíst jinak – foodrestart
Srdečně vás zveme na skvělou přednášku o jídle s besedou, vedenou vynikající výživovou specialistkou Štěpánkou Vontrobovou, kde společně odhalíme odpovědi na otázky:
Co dělaly naše babičky jinak, proč jsme dnes zmateni, co vlastně jíst?
Jak a kde nakupovat a jak efektivně, levně a zdravě jíst?
Marketingové nástrahy v potravinách (marketingové mlžení).
Co je a jak ovlivňuje mikrobiom naši kondici?
Jak se zbavit chuti na sladké a mít celý den energii.
Pracuji na směny – jak mám jíst?
Proč a jak (ne)krmit mozek?
Jak si pomoci při běžných onemocněních stravou.
Alergie a ekzemy – co nám tělo říká?
Jídlem ovlivňujeme naši okamžitou soustředěnost, efektivitu a aktivitu. Učíme děti zodpovědnému přístupu k sobě samému, okolí a přirozeným přírodním procesům. Hlava je matkou a jídlo otcem našeho zdraví.
Ukažme dětem skutečnou tvář jídla, nepodléhejme trendům a naučme se poslouchat sami sebe.
Štěpánka Vontrobová je iniciátorkou projektu Foodrestart. Přednáší a vede workshopy o stravování a životním stylu. Byla ambasadorkou Food Foundation Jamieho Olivera pro ČR a účastnicí platformy EUPHAnxt (v rámci European Public Healt Association). Před lety byla Štěpánce diagnostikována Crohnova nemoc, která se paradoxně stala hnacím motorem. Lékaři doporučili invalidní důchod a dokonce měla zůstat bezdětná. S manželem se seznámili v době, kdy musela kvůli své nemoci zásadně změnit jídelníček a životní styl. Dnes s humorem říkají, že spolu nechodili, ale že si spolu hned vařili 🙂
„Jsem mámou dvou dětí, nadšenou experimentátorkou ve vaření a miluji tvořivou práci. Kromě Foodrestart jsem autorkou dětské didaktické hry Kidedu Můj den a realizátorkou městské putovní pop up expozice Sdílko.cz. Aktuálně píši knihu s názvem Město na hraní.“
Na setkání s Vámi se těší ♥
Štěpánka
Den a čas přednášky: úterý 26. 3. 2019 17–19
Lektor: Štěpánka Vontrobová
Rezervace a přihlášení: e-mailem na info@sundara.cz nebo na tel.: (+420) 603 229 867 (počet míst je omezený)